Тел. 02 4522000 | МБАЛ ВИТА база 2 | Ул. Филип Кутев 10, до МОЛ Парадайз.

Филъри HYAcorp

За HYAcorp

HYAcorp е серия от бифазни дермални филъри, разработени за увеличаване на обема и подмладяване на лицето и тялото, както и възстановяване на загубения обем и контуриране.

Всеки един продукт от тази продуктова линия се отличава с различна степен на омрежване, размер на частиците и концентрация на хиалуронова киселина. Правилната комбинация от тези фактори е това, което прави всеки един продукт подходящ за инжектиране в определена част от тялото, отчитайки индивидуалните нужди на всеки пациент.

Като използва иновативната технология на напречното свързване, BioScience създаде гладък и хомогенен гел с отлични виско-еластични свойства, спомагащи за повишаване дълготрайния ефект на продукта и леснота при неговото инжектиране.

Всички продукти от серията HYAcorp са с неживотински произход и не съдържат ендотоксини и бутандиол диглицидилов етер (BDDE)*.

*Съгласно приложимите норми на Европейския съюз, концентрация по-ниска от 0.0002% (2ppm) е допустима и безопасна за човешкия организъм. Тъй като всички наши продукти са с концентрация на BDDE по-ниска от 0.0001%, можем да твърдим, че те не съдържат BDDE.

 

Предназначение

MLF1:

- Ръце

- Корекция на неравности

- Прасци

- Повърхностни бръчки

MLF2:

- Седалище

 

 

Терапия с HYAcorp

Терапията с HYAcorp е възможност да възстановите загубения си обем, да подновите еластичността на кожата си и да съхраните хармонията на лицето и тялото си по неинвазивен начин. Тази терапия е нехирургична и се провежда под локална анестезия. Резултатите са видими незабавно след поставяне на инжекцията. Освен това, възстановителен период не е необходим, което означава че пациентите могат да се върнат веднага към ежедневните си занимания.

 

Дълбочина на инжектиране

Продължителността на филинг ефекта може да варира и резултатите зависят от дълбочината и мястото на поставяне на инжекцията, както и начина на живот на пациента. Дълбочината на инжектиране може да бъде различна в зависимост от третираната зона.

Степента на омрежване на хиалуроновата киселина определя еластичността и продължителността на ефекта от продукта. Прилагането на продукта в по-дълбоките слоеве на кожата изисква по-твърда консистенция на продукта и по-висока степен на омрежване. От друга страна, зоните, които се очаква да са меки след прилагането му, като например лице и устни, изискват по-ниска степен на омрежване.

 

Филъри за тяло

HYAcorp MLF1 за контуриране на тяло

HYAcorp MLF1 е разработен специално за контуриране на тяло, оформяне на прасците и корекция на неравности, както и подмладяване/хидратиране и възстановяване загубения обем на ръцете.

Характеристика на продукта Спринцовка, обем: 10.0 ml Концентрация на неомрежена хиалуронова киселина: 2 mg Концентрация на омрежена хиалуронова киселина: 20 mg

 

HYAcorp MLF2 за контуриране на тяло

HYAcorp MLF2 е разработен за възстановяване обема в и оформяне на седалището.

Характеристика на продукта Спринцовка, обем: 10.0 ml Концентрация на неомрежена хиалуронова киселина: 2 mg Концентрация на омрежена хиалуронова киселина: 20 mg

Често задавани въпроси

 

Какво представлява хиалуроновата киселина?

Хиалуроновата киселина е вещество (вид въглехидрат), който естествено присъства в човешкото тяло. Молекулата на хиалуроновата киселина има способността на привлича и задържа големи количества вода и освен това действа като лубрикант и буфер за ставите. Хиалуроновата киселина, също така, е важна за транспорта на хранителни вещества и водния баланс на кожата.

Хиалуроновата киселина се използва в медицината от дълго време. Доказан е нейният отличен профил на безопасност. В своята естествена форма тя остава в тъканите само за кратък период от време поради ензимното разпадане и метаболизма на свободните радикали. За да се избегне този ефект, хиалуроновата киселина е модифицирана чрез омрежване, за да образува неразтворим във вода полимерен хидрогел. Този хидрогел е по-устойчив на разпад, но притежава биосъвместимост, сходна на немодифицираната.

Произведени от бактериална ферментация и омрежване на BDDE, филърите с хиалуронова киселина не само, че не съдържат потенциално опасни химични вещества, но са биосъвместими с човешкия организъм, което намалява риска от алергични реакции. За разлика от доста сложните хирургични интервенции, филърите са доста по-лесни за употреба, резултатите са незабавни, не е необходим период на възстановяване, освен това, съществува възможност за обратимост на ефекта.

 

Какво е HYAcorp?

Продуктите HYAcorp са дермални филъри на основата на хиалуронова киселина, които се използват от пластичните хирурзи, дерматолозите и естетичните специалисти при лечението и естетичната поддръжка на лицето и тялото. Продуктите от серията HYAcorp са разработени да намалят появата на бръчки, оформяне на контурите, създаване на обем, регенериране на кожата и попълване на естествено заниженото съдържание на хиалуронова киселина в тялото.

 

Защо филърите HYAcorp са с по-дълготраен ефект в сравнение с другите филъри на пазара?

Произведени чрез специален производствен процес, който използва съвременна тиксотропна технология (ATT), дермалните филъри от серията HYAcorp са с голям размер на частиците, което значително увеличава продължителността на ефекта, запазвайки съответната концентрация на ХК.

 

Какво отличава HYAcorp от конкурентнте продукти? Какво прави филърите HYAcorp уникални?

Продуктите HYAcorp са бифазни дермални филъри за лице и тяло, с голям размер на частиците, което увеличава продължителността на ефекта, запазвайки съответната концентрация на хиалуронова киселина. Доказаният дълготраен ефект на филърите HYAcorp е благодарение на размера на частиците и специалния производствен процес, основаващ се на съвременната тиксотропна технология (ATT).

HYAcorp, също, така е единствената серия филъри за тяло в света, с присъдена CE-маркировка.

 

Каква е разликата между инжекциите HYAcorp и ботулиновия токсин?

Както ботулиновият токсин, така и хиалуроновата киселина, могат да се използват за изглаждане на бръчките, но са напълно различни по начина им на работа и начина на провеждане на терапията.

Ботоксът е пречистена форма на ботулинов токсин, който се произвежда от бактерия. Въпреки, че е смъртоносен в големи дози, малки количества от него могат да бъдат инжектирани с цел корекция на бръчки, с което като се блокират нервните сигнали в мускулите, респективно мускулното съкращение и в резултат на това, експресионните линии.

Инжективните филъри с хиалуронова киселина (като HYAcorp), попълват линиите. Те възстановяват влажността на кожата, изглаждат нейната повърхност, възстановяват изгубения обем и придават по-младежки вид на лицето и тялото.

Докато ботулиновият токсин (ботокс) помага при динамичните бръчки, той не се справя с фините линии, провисване на кожата или загуба на нейната плътност. Филърите, използващи хиалуронова киселина, включително HYAcorp, бяха създадени за разрешаване на тези проблеми.

 

Кои зони на лицето и тялото могат да бъдат третирани с HYAcorp?

Продуктите от серията HYAcorp могат да бъдат използвани за попълване на назолабиални гънки, марионетни линии, браздата в долната част на лицето, от двете страни на брадичката, (т.н.pre-jowl sulcus), устните, фините линии около устата, областта под очите, бузите, меката част на ухото, както и обратната страна на дланите, прасците, изглаждане на неравности и седалище. Това е продуктова линия, специализирана във възстановяване на обема, оформяне и хидратация.

 

Могат ли HYAcorp MLF1 и MLF2 да се инжектират в лицевата област?

Категорично не. HYAcorp MLF1 и MLF2 съдържат частици на хиалуронова киселина, които са по-големи отколкото при филърите, предназначени за лице. Инжектирането в областта на лицето на продукт, който е разработен за приложение върху други области на тялото, може да доведе до сериозни усложнения за пациента.

 

Какво количество от продукта (ml) трябва да се инжектира за получаването на добри резултати?

Точното количество от продукта винаги зависи от случая на пациента и желаните резултати. Преди прилагане на продукта, задължително е да се консултирате с обучен специалист.

 

Може ли да се инжектират HYAcorp филъри, ако вече са били инжектирани филъри на друга основа?

Не се препоръчва инжектирането на HYAcorp филъри, ако на пациента вече са били инжектирани постоянни или полупостоянни филъри. Ако на пациента, обаче, са били инжектирани само филъри на основата на ХК, няма риск от прилагането на HYAcorp.

 

Кога пациентът може да види резултатите?

Първите резултати са видими веднага, но окончателните и оптимизирани ефекти се развиват постепенно в продължение на около две седмици.

 

Какъв възстановителен период следва да се предвиди, при планиране на процедура с филъри на основата на хиалуронова киселина?

Филърите на основата на хиалуронова киселина могат да се инжектират под локална анестезия за по-малко от час и изискват минимално до почти никакво време за възстановяване след това. За разлика от хирургичните интервенции, където е необходим възстановителен период, веднага след процедурата, пациентът може да се върне към нормалния си начин на живот. Въпреки това, важно е да инструктирате пациента, за да се уверите, че следва меките за безопасност.

 

Какви са възможните странични ефекти от използването на дермални филъри на основата на хиалуронова киселина?

Тъй като хиауроновата киселина естествено присъства в тялото, терапията с дермални филъри с хиалуронова киселина е безопасна и в хармония с естествените процеси на тялото. Въпреки това, тъй като това, все пак, е медицинска процедура, както пациентът, така и специалистът трябва да отчетат възможните странични ефекти, за да са в състояние да предприемат съответните предпазни мерки. Измежду възможните странични ефекти са подуване, зачервяване, появата на синини или възпаления.

За постигане на най-добрите ефекти и за безопасна процедура, филърите трябва да бъдат инжектирани само от добре обучени и опитни медицински специалисти, които използват продукти, отговарящи на всички изисквания за безопасност.

 

Какви са предпазните мерки, които следва да се вземат предвид преди, по време и след прилагане на филъри с хиауронова киселина?

Преди процедурата:

За да намалите появата на синини и подутини в областта на мястото на инжектиране, важно е да:

- не приемате разреждащи кръвта медикаменти, отпускани без лекарско предписание, като Aspirin, Motrin, Ibuprofen, и Aleve (7 дни преди поставяне на инжекцията)

- избягвате продукти за локално приложение, като ретинол, ретиноиди, гликолова киселина или други формули против стареене, както и кремове, съдържащи восък, избелващи вещества или кремове за депилация в областта на поставяне на инжекцията (2 дни преди поставяне на инжекцията)

- не приемате алкохолни напитки (1 ден преди поставяне на инжекцията)

В деня на процедурата:

За да се намали времетраенето на процедурата, пациентът следва да дойде в клиниката с чисто, измито лице и без грим лице.

След процедурата:

За максимален комфорт и дълготраен ефект, пациентът е необходимо да:

- Приложи локално пакет с лед и арника, ако е необходимо да приеме ацетамидофен, за да намали болката, да не разчесва, не масажира и не разчопля инжектираното място (първия 1 час след процедурата)

- Избягвайте да излагате инжектираното място на интензивна топлина, слънчеви бани, солариум, сауна, гореща вана, горещ восък, както и прием на алкохол или физическо натоварване, тъй като това може да причини появата на синини (до 6 до 10 часа след процедурата)

- Избягвайте вземането на душ или прилагането на голямо налягане върху инжектираното място, както и физически натоварвания, тъй като това може да доведе до появата на синини (до 3 до 7 дни след процедурата) *

- Масажирайте инжектираното място за пет минути, пет пъти на ден (в продължение на 7 дни след процедурата) *

*приложимо само за филърите за тяло.

 

Какви са противопоказанията относно употребата на филъри с хиалуронова киселина?

Хиалуроновата киселина не се препоръчва за пациенти с активни лицеви или орални херпеси, както и други кожни промени в третираната зона. Неподходящи за пациенти, страдащи от неконтролиран диабет и пациенти с проблеми, свързани със кръвосъсирването, или алергии към някоя от съставките на инжективната хиалуронова киселина. При бременни и кърмещи пациенти, процедурата трябва да бъде отложена във времето.

 

Обратими ли са ефектите от действието на филърите с хиауронова киселина?

Резултатите от терапията с хиалуронова киселина са обратими, например когато пациентът не е доволен от резултата или просто промени мнението си. Подкожно се инжектира ензим, наречен хиалуронидаза за разграждане на филърите. Необходимо е де се вземат някои основни моменти предвид, тъй като за разграждането на определени филъри може да са необходими повече единици от ензима, в сравнение с други.

 


 

За BioScience

BioScience e немско дружество, пионер и неуморим иноватор в областта на естетиката, посветило своите усилия в помощ на хората в стремежа им да поддържат своя младежки вид и самочувствие, допринасяйки за цялостно подобряване качеството им на живот.

В производството на дермални филъри с хиалуронова киселина за нуждите на различни медицински области като стоматология, обща хирургия, урология и ортопедия, ние сме вложили нашия професионализъм, изграден на принципите на холистичния подход.

От навлизането ни на естетичния пазар през 2006 г., нашите знания и опит спечелиха доверието на най-утвърдените пластични хирурзи и дерматолози от цял свят. Като производител на медицински изделия, продължаваме да вярваме, че обучението и изследванията са от ключово значение за нашето развитие и растеж.

От друга страна, работата ни с международно известни лекари в областта на пластичната хирургия и естетиката, и техните знания и опит, също допринасят за развитието на нашите продукти.

 

Съвременна тиксотропна технология

Всички продукти от серията HYAcorp са създадени с помощта на патентована съвременна тиксотропна технология (ATT), чиято крайна цел е получаване на хиалуронова киселина със стабилно и дълготрайно действие.

ATT e специален производствен процес. Нашият премиум гел с напречно-свързана хиалуронова киселина е синтезиран така, че гелът да е с по-нисък вискозитет при прилагане на налягане (прилаганата при инжектиране сила) и незабавно след това да възстановява своя първоначален вискозитет.

При напускане на спринцовката, молекулите на гела остават свързани с ковалентна връзка, което осигурява стабилността и дълготрайността на продукта.

За по-добри резултати, според третираната зона, ние сме се погрижили хиалуроновата киселина във всеки продукт да е с различна степен на омрежване, различен размер на частиците и различна концентрация.

 

Безопасност

Работата на екипа специалисти на BioScience има за цел избора на най-добрите процеси за получаване на стабилни и инжективно-оптимизирани продукти, отличаващи се с изключително високо ниво на безопасност.

За производствения процес на всички продукти от серията HYAcorp се използва хиалуронова киселина само с висока чистота и от неживотински произход, която се получава от био-ферментация. Това предотвратява евентуална реакция на организма срещу чуждите протеини, какъвто може да е случаят при хиалуроновата киселина, добита от животински източници.

Всяка една партида от продуктовата линия HYAcorp се изпитва от независима лаборатория за съдържание на ендотоксини (в съответствие с Европейската фармакопея, LAL тест) и пускана на пазара след като доказано не съдържа такива.

Продуктите от серията HYAcorp се произвеждат в съответствие с ISO 13845 и отговарят на изискванията на Европейските стандарти за здраве, безопасност и защита на околната среда (присъдена CE- маркировка).

 

 

ПечатЕ-мейл