Тел. 02 4522000 | МБАЛ ВИТА база 2 | Ул. Филип Кутев 10, до МОЛ Парадайз.

Мезотерапия - лице, глава, тяло

 

Мезотерапията е сред най-търсените и популярни процедури в естетичната дерматология. Предпочитана е заради бързия ефект от третирането и впечатляващия резултат.

Мезотерапията е инвазивна процедура (без хирургическа намеса), при която във  втория слой на кожата (дермата) се въвежда специален „коктейл“ от витамини, минерали, аминокиселини, микроелементи и билкови екстракти, чрез които кожата се подхранва и възстановява.

Мезотерапията представлявя сравнително нова област в естетичната медицина, при която се инжектират интрадермално в минимални дози различни коктейли от витамини и медикаменти, които действат директно върху кожата или върху подкожната мастна тъкан.

Различните видове коктейли имат за цел изглаждане на кожата, удебеляване на дермата, подобряване на храненетона кожата, подобряване на цвета и текстурата на кожата, предотвратяване на образуването на бръчки, стягане на кожата, лек лифтинг ефект (за Stretchcare) и антицелулитен ефект (за Cellucare) , сгъстяване на коса (Haircare) и хиалуронова киселина за попълване на бръчки (Mesolis).

Инжектирането се извършва чрез специален пистолет- Mesogun, който спомага дозирането на продукта и намалява значително болката и синините.

Процедурата е лека, почти неболезнена, не е необходимо отсъствие от работа, прави се поне един път на месец и след това поддръжка - по един-два пъти годишно.

Видове мезотерапия:

  • Мезотерапия на лице чрез Mesogun и чрез Roller
  • Стягащата кожа на лицето и тялото 
  • Антицелулитна
  • Сгъстяваща косите
  • Изглаждаща бръчките
  • Антиоксидантна        

За по-бърз и по-добър ефект антицелулитната мезотерапия е добре да се съчетае с процедури с ултразвук - MedContour.

Стягащата мезотерапия е добре да бъде комбинирана с процедури за радиочестотен лифтинг– RadioFrequency.

Мезотерапията с хиалуронова киселина може да се съчетае с инжектиране на ботокс и филъри.

Една алтернатива на мезотерапията с хиалуронова киселина за пациенти, които не желаят да бъдат инжектирани, е лазерното вкарване на хиалуронова киселина без болки, синини и отоци - апаратурата Hialurox.

ПечатЕ-мейл